(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Bitenler | Mayıs 2014

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Bitenler | Mayıs 2014

via

Merhaba!
Son bitenler yazımdan beri biraz ürün biriktirdim!

Nivea Pure & Natural Makyaj Temizleme Mendilleri : Bunları her indirim döneminde neden alıp duruyorum bilmiyorum, bu sondu. Kuru ve temizlemesi kesinlikle yeterli olmayan bir ürün, çok tembel hissettiğim dönemlerde hiç yoktan iyidir modunda kullanırım diye alıyordum ki pamuğa bioderma h2o silmek daha uğraştırıcı olmadığı gibi çok daha iyi temizliyor. Tekrar alınmayacak.

Lush - Tea Tree Water Tonik : Bu ürün yağlı ciltlere öneriliyor ve benim cildim normal, üstelik daha önce çay ağacı yağı içerikli ürünlere tepki vermişliği -yanma şeklinde- var, ancak bu ürün gayet yumuşak bir ürün, hiçbir şekilde ne yanma yaptı ne de cildimi gerdi. Yüzümü temizledikten sonra tonik uygulamayı seviyorum, bu ürün antibakteriyel, antiseptik ve antimikrobiyel içerikli. Ben kendisini sevdim, yağlı ciltler benden daha da çok sevebilir. İlerleyen zamanlarda tekrar alabileceğim bir ürün, hoş.

Clarins Lotus Cilt Bakım Yağı : Bu ürünü ne kadar sevdiğimi şöyle anlatabilirim. Ürün 30 ml ve yağ formunda, damlalıklı, tüm yüze uygulamak için 2-3 damla kullanmanız yeterli oluyor ve de bu benim biten 2. şişem! Çok uzun süredir kullanıyorum ve her yönden çok sevdim. Gece yatarken birkaç damla uygulayıp sabaha yumuşacık bir ciltle uyanıyorum, çok güzel nemlendiriyor ve çok güzel bitki kokuyor. :-)

Clarins Fix Make-Up : Yenileyici ve makyaj sabitleyici sprey. Bunu sabitleme amaçlı kullanmam toplamda 10'u geçmemiştir aslında, onun dışında hep makyaj sonrası cildime baktığımda pudralı bir görüntüyle karşılaştıysam onu yok etsin diye kullandım. Bu işi nasıl yapıyor diye sorarsanız, iyi, ama çok bir özelliğini görmediğimi de itiraf etmeliyim, tekrar satın almak için bir sebebim yok, almayacağım.

NARS Pro-Prime Multi Protect Primer : Bu ürünü alalı çook uzun süre oldu ve hala tamamen bitmedi açıkçası ama oldukça az kaldı ve atılacak. Ürünün en büyük artısı 30 spf güneş korumasına sahip olması. Yüksek güneş koruması içeren ürünler biraz daha sivilce çıkartmaya elverişli oluyorlar, bunu kullandıktan sonra da cildimde minik sivilceler çıktığı oldu, bazen kullandığımda çıktı, başka bir dönem kullandığımda hiç çıkmadı, kesin bir şey diyemiyorum o yüzden, dönemsel olarak da cildin verdiği tepkiler değişiyor. Ama ben tekrar satın almayacağım. 30 spf Shiseido'm ile mutluyum uzun zamandır. :-)

Loccitane %100 saf shea yağı : Bu kutu minicik, sadece 8 ml. Shea yağını hindistan cevizi yağı ile karıştırıp saçlarıma (=MÜKEMMEL SONUÇ) ve çok kuru olan tüm bölgelere kullandım, göz altıma bile sürdüğüm oldu. Bittikçe tekrar alınacak. ^^

Maybelline Color Tattoo - Eternal Gold : Benimki mi sorunlu çıktı yoksa bu renkte genel bir sorun mu var bilemeyeceğim ancak benim elimdeki ürün ciddi anlamda kötü. Biraz daha abartalım, denediğim en kötü far. Aldıktan çok kısa bir süre sonra kurudu ve homojen sürülmemeye, pul pul durmaya başladı. Çöpe gitmesin diye mikrodalga fırına atma yöntemini uyguladım, ürün eridi, pul pulluğu ortadan kalktı ancak şimdi de oldukça dağınık ve sim sim duruyor, göz kapağımda rastgele dizilmiş altın rengi simler, bir farın gözünde nasıl durmasını istemezsin? sorusunun karşılığı adeta. Daha fazla kullanılabilir hale getirmek için uğraşamayacağım.

NARS Light Reflecting Setting Powder : Işığı yansıtan sabitleyici pudra. Bu ürünü neredeyse 1 yıldır sürekli kullanarak bitirdim, çok çok sevdim, çok beğendim, hem pratik, hem makyajı matlaştırmıyor, tam tersi canlılık katıyor, hem de çok uzun süre gidiyor. Tekrar aynısından mı alsam biraz kararsızım -tamamen maymun iştahlılıktan- ama kesinlikle tekrar tekrar alınabilecek, başarılı bir ürün. Tamamen bitene kadar kullanacağım bu arada ama çok yakında biteceği ve bir sonraki yazıya kadar kabını saklamak istemediğim için ekledim.
Benefit Confessions of a Concealaholic : Kapatıcıkolik ne güzel anlatıyor beni. Bu seti birkaç yıl önce sephora'nın baya büyük bir indiriminden almıştım ve attığımı sanıyordum, dolabımdaymış. Ürünleri yorumlayalım, sarı olan lemonaid, far bazı ve bence başarısız bir ürün, piyasada kat kat güzelleri var şuan, ilerleyen saatlerde çizgilenme yapıyor, yapmayan far bazları için (en azından benim göz kapağımda) bkz. nars, too faced, urban decay ve the balm. Eye bright pembemsi olan aydınlatıcı ürün, kaş altına ya da göz pınarına uygulayabilirsiniz, bu güzel bir ürün, özellikle açık tenliyseniz, esmerlerde tonu fazla sırıtacaktır. Ancak bu amaçla kullanılabilecek çok fazla ürün var ve şahsen benim satın alacağım bir ürün değil. Kendisini aslında çöpe atmayacağım, minicik bir kaba aktarıp oradan kullanacağım kaş altı için. Üstteki iki concealer ise boi-ing 1 ve 2 numara. Bunlar aslında bu paletteki favorilerimdi, kapatıcılığı oldukça güçlü ve kalın bir ürün, benimki gibi sorunlu göz altlarına uygun. Güzel ama mükemmel değil, tüm sorunlarınızı çözüp size kusursuz bir göz altı vermiyor ama piyasadaki iyi ürünlerden biri, ilerleyen saatlerde çizgilenme yapıyor malesef ama kapatıcılığı yüksek olanların çoğunda bu sıkıntı mevcut. Kısacası iyi, satın almayı düşünmüyorum, elimde aynı derecede / daha çok beğendiğim ürünler var.
Givenchy Rouge Interdit - Fruity Orange : Yine çok uzun zamandır bende olan ve sonunda vedalaştığım bir ürün. Bu ruj benim üniversitedeki favorimdi, 2. sınıftayken sürekli bunu kullanırdım, parlak bir bitişi var, biraz mac'in lustre bitişli rujlarına benziyor. Rengi turuncu/kırmızı/coral karışımı gibi, baya güzel bir ürün aslında, bloga neden yazmadım bilmiyorum. Şu linkte görülebilir.

Bath & Body Works Twilight Woods Parfüm : Bu parfümü yarısına kadar çok severek kullandım, oldukça hoş, sonbahara yakışan sıcak bir kokusu vardı. Ancak zamanla belirgin bir şekilde alkol kokmaya başladı, açık parfümlerde bir alkol kokusu olur ya, öyle, dolayısıyla pek hoşuma gitmemeye başladı ama özellikle spordan çıkıp yarım saat takılıp eve gideceksem çıkışlarda kullandım, spor çantamda hep bunu taşıdım ve bitirdim. Tekrar almayacağım.
Bvlgari Jasmine Noir L'eau Exquise EDP : Güzel ve günlük kullanıma uygun bir koku, beğeniyorum ama öyle çok çok bayıldığım bir koku değil, buna karşılık kendisini erkek arkadaşım beğeniyor ki parfüm ve kozmetik konusunda olumlu yorum beyan ettiği çok çok nadirdir, almamda kendi beğenim dışında biraz bunun da etkisi vardı ama tekrar almayacağım. Jo Malone - Peony & Blush Suede günlük-hafif parfüm ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor ve kokusunu daha çok seviyorum. ^^
Lush - Rehab Şampuan : Güzel. Lush'ın birçok şampuanını kullandım ve hiçbiri bende 'vay be, saçlarımı ahenkle dans ettirdi' etkisi yapmadı, rehab de bir istisna değil. Bunu tekrar satın almayacağım ancak Lush'ın ballı şampuanını (fair trade honey) almaya/kullanmaya devam edeceğim. Fair trade honey, rehab'e göre saçlarımı daha bir duru gösteriyordu ve besliyordu diye düşünüyorum. Rehab'in tek üstünlüğü ise kokusu çok harika, fresh. Kullandığım diğer Lush şampuanlar gibi bu da saçları yumuşacık yapmıyor, kuru saçlarınız varsa daha da kurutabilir, saç kremine ihtiyaç duyabilirsiniz. Ben aylardır saç kremi kullanmıyorum, bıraktım, ama hindistan cevizi yağı maskesi yapıyorum ve saç uçlarıma banyodan sonra serum uyguluyorum, kuruluk sorunu yaşamıyorum pek.
The Body Shop - Shea Vücut Peelingi : Elimizde sadece kapağı mevcut, annem boş kabını banyoda gördüğü gibi çöpe atmış, normal insanların yapacağı gibi, nereden bilsin kızı çöplerini bloga ekliyor. Güzel bir üründü, tanecikleri çok büyük değil ama yoğun sayılır, hassas ciltlere de uygun bir ürün, kremsi. Çok güzel kokuyor ve cilde biraz yumuşaklık verdiğini de düşünüyorum. Bununla birlikte bir süredir vücut peelingi satın almıyorum, nexcare'in sert kesesini herhangi bir sabunla/duş jeliyle birlikte kullanıyorum ve oldukça memnunum. ayrıca yeni aldığım braun epilatörümün vücut peelingi başlığını deneyeceğim. Neyse, bu ürünü tekrar satın almayı düşünmüyorum.
Bitenler ve kendilerine olan hislerim böyle.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
<3

Login to comment

sadece-seda

sonunda aynı şikayeti yaşayan birini buldum. color tatoo konusunda size harfiyen katılıyorum. biraz eski bir yazı ama yine de yazmadan edemedim. homojen bir şekilde dağılmıyor,parça parça duruyor, boşlukların üzerinden geçeyim desen balçık gibi sıvanıp göz kapağımı dolduruyor. şöyle kullanmayı başardım: bunu ince bir tabaka pıt pıt hareketlerle fazla dağıtmadan sürüp üzerinden yine aynı markanın tekli farlarından aynı rengiyle geçiyorum, bir şeye benziyor. ama zaman kaybı ve de para kaybı. sanırım bu rengin bir parti üretimi böyle hatalı oldu o da bize denk geldi. başka renklerini de aldım ama diğerlerine de çok başarılı diyemem. Teşekkür ederim iyi günler dilerim,

Follow us on