(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Physicians Formula - Happy Booster Allık - Rose

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Physicians Formula - Happy Booster Allık - Rose

via

Merhaba, bu benim ilk Physicians Formula marka ürünüm. İtiraf ediyim marka çok ilgimi çekmiyordu, özellikle ülkemizde pahalıya satıldığı için. Ancak makyajaynam'daki duruşunu gördükten sonra, o güzel kalplere de daha fazla dayanamayıp aldım. Evoria'dan, 45TL'ye.

Bu ürünün 3 rengini gördüm nette satılan, rose, warm ve natural. Ben rose ile warm arasında kalmıştım, warm şeftali tonlu, rose pembe. Şeftali tonlu allıkları tenime biraz daha fazla yakıştırıyorum şahsen, ancak bu defa pembe daha fazla çekti beni. Renkleri araştırırken çok fazla yorum okudum bu arada, hem bloglarda hem de makeupalley'de, warm renginin pigmentasyonunun rose'dan daha az olduğu söyleniyordu. Hatta rose hakkında, beyaz tenlilerde abartı durabilir, beyazsanız dikkatli kullanın gibi şeyler okudum. Eli oldukça hafif ve Nars - Desire ve hatta Nars - Mounia gibi allıkları hafif uygulayabilen biri olarak bir şey olmaz dedim aldım. :-)

Ürün çok şirin, kalpler kullandıkça silinmiyorlar. Kabından hoşlandığımı söylemeliyim.

Bu ürünle ilgili en olumsuz yorumum fırçasına olacak. Hem görüntü olarak çirkin(bence) hem de çok işlevsiz bir fırçası var. Ben ürünü aldığında içerisindeki fırçaları hemen çöpe atanlardan değilim, tam tersi içerisinde iş görebilir bir fırça olması çok hoşuma gidiyor çantada taşıyabilmem açısından. Chanel JC allıkların fırçalarını dandik bulurdum mesela ama yine de iş görüyorlar, bu onlardan daha kötü, boyamıyor cildi, ürünü alamıyor? Yanımda taşımak istersem altındaki bölmeye sevdiğim minik bir fırçayı koyacağım(Burberry allıkların ve Benefit-Hervana allığın fırçası çok güzel mesela.)

Ben pigmentasyonunu iyi buldum, açık tenli olduğumdan belki, rengini cildime çok kolay veriyor. Hatta fazla alırsam pespembe yapabilme kapasitesi var. Aşağıdaki fotodaki fırçayla normal miktarda sürülmüş hali, benim için oldukça yeterli bu kadarı. Tıklayıp büyütebilirsiniz. Cildimde Lush - Color Supplement - Jackie Oates var bu arada.

Kalıcılığı fena değil, ben fondöten üstüne kullandığım için daha kalıcı oluyor belki de, hatta 2 gündür Clarins fix make up'ı da üstüne sıkıyorum, ürünü deneyip size yorumlamak için :-) ve sabitleyici ile sabah sürdüğüm allık akşama kadar kalıyor cildimde. Tek başına kullanılırsa performansı daha düşük olacaktır. Bir Nars değil kalıcılık olarak, o kesin.

Rengi çok tatlı bir pembe, sıcak tonlu duruyor cildimde, içerisinde incecik ışıltıları var ve hafif bir glowy görünüm veriyor yanaklara, fazla değil, hafifçe.

İçerik listesinin en başında 'talc' bulunmakta. Paraben içermiyor. İçerikle ilgili en çok sorulan iki soru. :-)

Başka neyinden bahsetsem, bilemiyorum. Unuttuğum bir şey varsa sorabilirsiniz. Genel olarak oldukça hoşuma gitti ve aldığıma pişman olmadığım, memnun kaldığım bir ürün oldu. Muhteşem mi? Hayır, değil. Piyasada daha güzel allıklar var mı? Evet, var. Ancak kabının şirinliği, fiyatının çok yüksek olmaması (40TL'ye kadar bulunabiliyor) ve belki de en önemlisi markanın cruelty-free olması, hayvanlar üzerinde test yapmamasıyla tercih edilebilecek bir ürün. Çok severek kullanacağım ben kendisini. Tavsiye edebilirim.

Login to comment

Follow us on