(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Son Zamanların Favorileri | Makyaj Ürünleri

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Son Zamanların Favorileri | Makyaj Ürünleri

via

Chanel Les Beiges 10 numara. Ne yazık ki ülkemizde 30 numara ve üstü satılıyor, 10 & 20 yok. Ki 10 bile yeterince açık değil, beyaz tenlilere uygun olmayacaktır tüm yüze kullanımda.

Mac MSF ise Light Plus renginde. Kapatıcılığı günlük kullanım için yeterli, mat durmayan, dokusunu beğendiğim bir pudra.

Kapatıcı favorim ne yazık ki yok. Nars Creamy Radiant Concealer'ı koleksiyonuma eklemiş olsam da ne yazık ki aradığım bu da değilmiş.

Allık konusuna gelirsek,

Son zamanlarda kahve+pembe tonlu allıkları elimden düşüremiyorum. Çünkü elmacık kemiğinin birazcık altına, kulağa yakın kısma daha fazla olacak şekilde uygularsanız hem yüzünüzü şekillendiriyor hem renk veriyor, kontür + allık gibi.

Bu uygulama için çok beğendiğim bir ürün, Nars - Douceur. Bugüne kadar hep 'çok kahve duruyor' diye uzak durduğum bu allığı kullanmaya başlayınca elimden bırakamadım!

Hafifçe uygulanmış 'douceur'. Biraz fazla dağılmışım, o saç nedir öyle? :p


Chanel'in yaz koleksiyonuyla çıkan ' Cheeky' allığı yine benzer şekilde kullanıyorum ve oldukça beğeniyorum.

Ve Soleil tan de Chanel.

Bu krem bronzerı fondöten üstüne, ya da fondöten kullanmadığım zamanlarda çıplak cilde 3 şeklinde sürüp üzerine nars şeffaf pudrayı ya da chanel les beiges'i hafifçe geçiyorum. Ve de kendisi devasa, 30 gram.

Yukarıdan aşağıya, douceur, cheeky ve soleil tan de chanel.

Göz makyajına gelirsek,


Bir palet var ki, yemek istiyorum! :-P Too Faced Chocolate Bar Palet'in çikolata kokulu olduğunu duyduğumda 'ne saçma, napacaklarını şaşırdılar, niye farımın çikolata kokmasını isteyeyim ki' tarzında şeyler düşündüğüm doğrudur. Ancak paleti her açtığınızda kokusu geliyor, yakından koklayınca falan değil, paleti açtığım anda harika bir kokuyla karşılaşıyorum, oldukça hoşuma gitti ve laflarımı geri aldım.
Performansı nasıl derseniz, her renk çok başarılı değil, biraz tozutuyorlar ve özellikle belirli renkler kesinlikle far bazı ile kullanılmalı. Kusursuz, dört dörtlük bir palet değil. Ancak far bazı benim zaten neredeyse her zaman kullandığım bir şey, haliyle ne rengini vermesi ne de kalıcılığı sorun olmuyor. Kokusu çok güzel demiş miydim ya.

Illusion d'Ombre'lerle ilgili yazı hazırlayasım var aslında, fotoğraftakiler çok güzel ve günlük kullanılabilir bir renk olan Mirage ve tonuyla, ışıltılarıyla kesinlikle mükemmel olan, bu krem farlardan 1 tane alınacaksa kesinlikle bu olmalı dediğim Ebloui. Buradaki fotoğrafına çok aldırmayın, yazı hazırlarsam çok daha iyisini çekmeye çalışacağım.

Göz kalemi konusuna gelirsek, İstanbul'a son gidişimde Armani'nin siyah göz kalemini almıştım ve MÜKEMMEL. Yumuşacık ve simsiyah, değdirdiğiniz gibi rengini veriyor, kalıcılığı gayet iyi, ben göz içine uygulamama karşın akma olmuyor diyebilirim. Fotoğrafta çok belli olmasa da yarısı bitti sanırım kalemin. Bitirince macera aramadan aynısından tekrar alacağım.
Kahverengi kalem olarak hep Nars - Via Appia'yı kullandım ve kendisini çok sevdim ben. Bir süre önce renkli bir göz kalemi almak isteyince de ilk baktığım yer Nars oldu, renk ' Rue Saint-Honoré' Aslında bir de buraya eklemeyi unuttuğum Rimmel'ın nude eyelinerı var, o da sevdiklerimden.

Yukarıdan aşağıya Armani, Nars Via Appia, Nars Rue Saint-Honoré, Chanel Mirage, Chanel Ebloui.

Rimel klasik, le volume de Chanel. Aslında buraya Too Faced - Better than Sex rimeli ekleyecektim, çok güzel hacim veriyor ancak o kadar kısa sürede kuruyup tüm kirpiklerimi birbirine yapıştırdı ki, tavsiye edemiyorum. Başka kullananlar varsa, siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

Kaş rimeli ise Mac'in pro longwear waterproof brow set'i, 'bold brunette' rengi. Klasik serideki ışıltılar yok ve fırça daha küçük, kesinlikle başarılı bir ürün olmuş, her makyajda kullanıyorum diyebilirim.
Dudak ürünleri,

Arkadaşımın hediye ettiği Too Faced Color Bomb'ın rengini(coral pop), dudakta duruşunu ve kalıcılığını oldukça beğendim, beğenmediğim tek bir özelliği var, 'dudakları dolgun gösterme' iddiası olan çoğu ürün gibi bu da dudaklarda yanma, karıncalanma hissi bırakıyor, sürdükten sonraki 15 dakikasından hiç hoşlanmıyorum açıkçası. Onun dışında oldukça güzel bir ürün, rengi harika!

Tek bir favori seçecek olsaydım kesinlikle Chanel - Emotion Rouge Coco Shine'ı seçerdim ama. Coco shine serisindeki diğer renklere kıyasla pigmentasyonu iyi, kalıcılığı çok yüksek değil ama rengi ve duruşu bence mükemmel.

Dior Lip Glow'un klasik olanından 1 tane bitirdim, yenisini aldım, onu da bitirmek üzereyken bu defa bir koleksiyonla gelen 'coral' rengini seçtim, bu da çok güzel. Lip glow'lar bitirebilmemden anlaşıldığı üzere benim en çok kullandığım dudak ürünleri, hiç 'ne sürsem' diye düşünmek, bakınmak istemediğim zamanlarda direkt bunu kullanıyorum.

Nars 'Cruella' kalem rujun tonu bence mükemmel ama fazla iddialı, en azından benim için. Dudak nemlendiricisi sürdükten sonra bu ürünü hafifçe uygulayıp tüm dudağa dağıtarak kullanıyorum şimdilik, zamanla daha cesur davranabilirim belki.


Bahardan beri en sık kullandığım, en beğendiğim ojeler, zaten bunlar dışında yeni oje aldım da sayılmaz, hatırladığım kadarıyla. :-)

Hem yapı hem renk olarak mükemmel bir oje olan Burberry - 101 Nude Pink, Chanel Sweet Lilac ve Tapage, Flormar Sweet Grape. Flormar'ın yazısı şurada,

Parfüm olarak da yeni bir şey yok, elimdekileri bitiriyorum, oldukça azaldı parfümlerim, bu yaz en çok Dolce Gabbana - Light Blue kullandım.


Son olarak bir de fırça favorim var ki çoğumuzun favorisi,
Real Techniques expert face brush,

Bu fırçayı likit ürünler için (fondöten & renkli nemlendirici) kullanıyor ve çok beğeniyordum. Krem allıklarla deneyince beğenim kat kat arttı. Çok rahat ve güzel bir uygulama sunuyor, birini fondöten, birini krem allık fırçası olarak kullanıyorum.


Son 4 aydır en çok sevdiğim ve kullandığım ürünler bunlar. Bir de memnun kalmadıklarım var, ysl kiss&blush gibi, chanel perfection lumiere velvet fondöten gibi, onları toplu bir yazı haline getirmeyi düşünüyorum sanırım.

Bu süreçte birçok ürün bitirdim, bir yandan bir şeyler alsam da bitirdiklerim ve elimden çıkardıklarım ile ürünlerim gittikçe azalıyorlar aslında, özellikle elimdeki fondötenleri çok azalttım ve yenilerini almıyorum, bir bitenler yazısı da gelecek toparlayabilirsem. :-)

Ayrıca yukarıda bahsettiğim ürünlerden detaylı yazısını istediğiniz varsa belirtebilirsiniz, özellikle Eylül gibi her zaman çok yoğun geçen bir ayda yazmakta güçlük çekebilirim ama aklımda olacak, söz. :-)

Umarım gününüz çok güzel geçiyordur,
Sevgiler,
<3


Login to comment

Follow us on