(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Son Zamanların Favorileri | Cilt & Vücut Bakımı

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Son Zamanların Favorileri | Cilt & Vücut Bakımı

via

Son 4 ayda cilt bakım rutinimde pek bir değişme olmadı aslında, zaten çok aşamalı, sürüyle ürünün kullanıldığı bakım rutinlerinin benim hayatımda çok yeri yok, cildimi iyice temizlerim ve nemlendiririm. Haftada 1 kere de -genellikle Pazar geceleri, dizi izleyip gelecek haftanın planlarını yapıyorken- maske ve peeling yaparım. Bununla birlikte denediğim yeni ürünler oldu, en çok bahsetmek istediğim The Body Shop'ın papatyalı serisinin 2 fazlı göz makyajı temizleyicisi ve makyaj temizleme yağı,

İlk olarak Camomile Waterproof Eye&Lip Make-up Remover. Bu ürünü ilk olarak Lily Pebbles'ın blogunda görmüştüm ki benim için en 'çekici' olabilecek şekilde anlatmış, Clarins'in muadili olarak! Yazısı şurada. Clarins'in 2 fazlı göz makyaj temizleyicisi benim şimdiye kadar denediğim en başarılı üründü, hem temizleme olarak hem de gözümü & göz çevremi hiçbir şekilde rahatsız etmediği için. Ancak sık sık alınan bir ürüne her defasında o fiyatı ödemek hoşuma gitmiyordu, uygun fiyatlı sayılabilecek bir muadil bulunca hemen denemek istedim (ben aldığımda TBS'da 3 al 2 öde vardı, daha da uyguna geldi, her zaman oluyor zaten TBS'da böyle kampanyalar). TBS'ın temizlemesi Clarins'den bir tık daha geride, Clarins bir kerede daha fazla ürün çıkarıyor ancak çok büyük / benim sorun edeceğim bir fark değil. İkinci ve benim için daha önemlisi gözümü ve göz çevremi hiçbir şekilde rahatsız etmedi, bu benim için çok önemli, bazı temizleyiciler göz çevremde kaşıntı/yanma yapıyor, bazıları göz çevremi kurutuyor(yüze kullandığım Bioderma h2o'yu bu nedenle göz çevreme kullanmıyorum, kuru bırakıyor o bölgeyi adeta), bazıları bir süre buğulu görmeme bile neden olabiliyor. TBS'da bunların hiçbiri olmadı şimdilik, sorun çıkarmadığı sürece bu ürünle devam edeceğim.

Diğeri ise Camomile Sumptuous Cleansing Butter. Makyaj temizleme yağı. Katı yağ kıvamında, parmağınıza az miktarda alıp yüzünüze yayıyorsunuz, makyajı harika çıkartıyor! Özellikle göz makyajını, rimeli o kadar kolay bir şekilde çıkartıyor ki. Yüzünüze sürün, hafifçe, çok bastırmadan yuvarlak hareketlerle masaj yapın, ardından nemli/ıslak bir havluyla üstünden geçin, tüm makyajınız çıksın. :P Cildi yumuşak da bırakıyor, özellikle göz altı için çok hoşuma gidiyor bu durum. Yalnız bu ürünün cildinde sivilceye / yağ butoncuklarına yol açtığını söyleyen arkadaşları okudum, o yüzden tavsiye etmeye biraz çekiniyorum, bana şimdilik hiçbir şey yapmadı ama her gün kullanmıyorum, bitirmeye çalıştığım başka temizleyicilerim var. Daha sık kullanıp emin olunca kesinlikle bu ürün hakkında bir yazı hazırlayacağım, sorun çıkarmazsa 'gerçekten' başarılı çünkü.

Clarins Doux Peeling : Bu bildiğiniz peelinglerden biraz farklı bir ürün, en başta ıslak değil kuru yüze uygulanıyor, maske sürüyormuşsunuz gibi. 1-2 dakika beklettikten sonra ellerinizle ovalayarak ürünü yüzünüzden çıkarıyorsunuz, soyuyorsunuz, son olarak da suyla duruluyorsunuz. Yine de değişik bir ürün, herkese uygun olmayabilir, imkanınız varsa öncesinde denemenizi tavsiye ederim. Benim bu ürünle ilgili gözlemlediğim şeylerin başında kullandıktan sonra özellikle burnumun iki yanında bulunan gözenekleri daha küçük, cildimi daha mat(mat derken duru anlamında, kuru bir matlık değil) gösterdiği. Özellikle yağlı ve karma ciltlerin seveceğini düşünüyorum.

Favorilerimden biri de daha önce defalarca bahsettiğim Kiehl's avokadolu göz kremi, duymaktan bıkmışsınızdır. Çok güzel nemlendiriyor ve yenisini alacağım yakında.

Fresh Line Üzümlü Vücut Peelingi : İnanılmaz güzel. Şimdiye kadar kullandığım en başarılı vücut peelingi, buna bayıldığım Lush - Rub Rub Rub da dahil. Bu ürünü ikili set olarak (vanilya&karamelli vücut kremi ve bu ürün) aldım, indirimli ürünler bölümündeydi. Her şeyden önce kokusu harika, duşta o kadar güzel bir koku geliyor ki. İkinci olarak ürünün yapısı, kıvamı tam olarak benim bir vücut peelinginden beklediğim şekilde, bol tanecikli, kıvamı oldukça yoğun, elinize aldığınızda biraz yapış yapış -adeta reçelimsi :p - geliyor ancak az miktarı tüm bacağınıza çok güzel bir şekilde yayılıyor, bacağınızı kaplıyor, kıvamlı, tanecikleri bol olduğundan elinizle biraz masaj yapmanız yeterli. Kokusuyla da yapısıyla da biraz farklı bir ürün, herkesin seveceğinin garantisini veremem o yüzden ama ben çok sevdim!

Vücut Fırçası : Bu aralar 'kuru vücut fırçalama' oldukça popüler. :P Bu Eda Taşpınar'ın at kılı fırçası ancak başka herhangi bir fırçadan farkı var mıdır bilmiyorum, sanmıyorum, bu tarz ürünlerin işe yaramasında önemli olanın 'süreklilik' olduğunu düşünüyorum. Düzenli olarak kuru vücudu aşağıdan yukarı doğru fırçalıyorsunuz, ben özellikle bacaklar için kullanıyorum. Duşa girmeden önce bikaç dakika bunu yapıyorum, duşta da çıkmadan önce bacaklarımı soğuk suyla yıkıyorum, soğuk suyun da cildi iyi toparladığını düşünüyorum. Özellikle selülit sorununuz varsa bacak kaslarınızı güçlendirecek, geliştirecek spor + fırça + soğuk su üçlüsünü tavsiye ederim.
Saç ürünlerinde farklı bir favorim yok, sevdiğim birkaç şampuanı dönüşümlü olarak kullanıyorum, bir de organik hindistan cevizi yağı ile maske yapıyorum, o kadar.
Sanırım 'en sevdiklerim' bu kadar.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Haftasonunuz harika geçsin,
<3

Login to comment

Follow us on