(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: MAC Dörtlü Far Paletim #2 {All That Glitters, Texture, Star Violet, Sketch}

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: MAC Dörtlü Far Paletim #2 {All That Glitters, Texture, Star Violet, Sketch}

via

Daha önce Mac'den 4 adet farımı şu yazıda tanıtmıştım, sıra geldi başka bir dörtlüye.

All That Glitters , sıcak bir şampanya tonu, ışıltılı. Fotoğraflarda ve elinize sürdüğünüzde olduğundan çok daha sıradan görünüyor, ancak göz kapağınızda yansımalarıyla harika duruyor!

En sevdiğim farlarımdan biri. Sevdiğim ve sık kullandığım farların ortak özelliği 'rahat, kolay' kullanılabiliyor olmasıdır, all that glitters da çok kullanışlı ve kolay bir far. Daha günlük makyajlarda, tüm göz kağağınıza all that glitters, gözleri daha derin göstermek için mat, açık/orta kahve bir far (mesela nars-blondie, urban decay-tease ya da naked 2, the balm-allegro, mac-wedge gibi.) ile hafif gölge ve kirpik dibine siyah kalem kullanarak sadece birkaç dakikada çok güzel bir günlük makyaj elde edebileceğiniz gibi, daha koyu bir gölge (mac-sketch, the balm-moderato vs.) ve isteğinize göre başka tonlar kullanarak daha iddialı bir makyaj yapabilirsiniz.

All that glitters, 'veluxe pearl' bitişli, oldukça pigmentli, kremsi bir şekilde sürülen, yumuşak bir far, yapı olarak kusursuz, çok memnunum, tavsiye ediyorum!

Star Violet , pembe-mor ve mürdümün en ideal miktarda karışımı bence.

Bununla birlikte bu farın yapısını beğenmiyorum, veluxe pearl bitişli ancak kesinlikle diğer veluxe pearl kategorisindeki mac farlarım gibi rengini vermiyor. Mesela all that glitters ya da woodwinked'i fırçayla tek sürüşünüzde rengi tamamen alabiliyorsunuz ancak star violet'da birkaç kat sürülse ancak kabındaki rengi veriyor. Bu nedenle çok başarılı bulmadım, bilmiyorum benim aldığıma özgü bir sorun mu çünkü genellikle 'veluxe pearl' farların renk vermesi çok iyi oluyor.

Bununla birlikte rengi çok güzel ve özellikle spesifik bir makyajda kullanmayı çok seviyorum.

Göz kapağına All that glitters, gölge olarak ise Sketch'i uyguladıktan sonra düz bir far fırçasına alıp göz kapağının orta kısmından gölge kısmına doğru hafifçe tampon hareketlerle uyguluyorum. Ve bu üçü birlikte bir harika!

Sketch , gölge amaçlı kullanmayı en çok sevdiğim farlarımdan biri, hafif ışıltılı morumsu bir ton, nasıl tarif edeceğimden emin değilim. Kolay dağılıyor, birçok makyaja uyuyor. İçerisinde minik kırmızı ışıltıları da var ancak yoğun değil ve gözde çok belli olmuyor, mata yakın duruyor.

Texture, göz kapağınızda, gölge olarak ya da gölgeyle kaş altı rengi arasına geçiş tonu şeklinde kullanabilirsiniz, özellikle koyu smokey makyajlarda böyle bir ton kullanmanın makyajı çok daha güzel gösterdiğini ve makyaja sıcaklık kattığını düşünüyorum, şöyle. Benim favori kullanma şeklim de bu. Güzel bir far.
Sizin Mac'de en sevdiğiniz ve tavsiye ettiğiniz farlar hangileri?
Görüşmek üzere!
<3

Login to comment

Follow us on