(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Eylül Favorileri & Yakında Blogta

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Eylül Favorileri & Yakında Blogta

via

Güzel bir Eylül ayını daha geride bıraktık, bu süreçte çok severek kullandığım bazı ürünler oldu, hatta bir çok ürün oldu.

Ten ürünleriyle başlarsam, bir yaz favorisi olması gereken bu ürünü (geçen yaz favorimdi) ben bu yaz başka ürünlere yönelip kendisini unuttuğumdan kullanamadım, yazın sonunda bir süreyim dedim ve uzun süre kullanmadığım için kendime kızdım. Eylül'den beri her fondöten kullandığımda elim buna gitti, çok güzelsin Shiseido - Sun Protection spf 30 fondöten. Yazısında değinmediğim tek bir nokta var, bu fondötenle flaşlı fotoğraf çektirirseniz yüzünüz hayalet gibi çıkıyor, spf etkisi.

Shiseido mat bir fondöten ve ben mat ürünlerin altına aydınlık veren bazlar kullanmayı seviyorum, matlığını biraz alıyor, daha canlı gösteriyor. Shiseido'yu kullandığımda altına çoğu zaman ya Loreal ya da Clarins bazımı kullandım. İkisi de oldukça başarılı, Clarins pahalı geliyorsa Loreal'i gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Benefit Hello Flawless gibi glowy/aydınlık görünüm veren/ışığı yansıtan fondötenleri kullanırken böyle bir baza ihtiyaç duymuyorum, bunun da üstüne sabitleyici pudra geçiyorum hafifçe.

Dior Nude toz pudraya sevgimi bilmeyen yok, kendisi eşittir harika cilt benim için. Bol bol da onu kullandım. Tüm ayım bu ürünlerden ibaretti, ya baz + shiseido fondöten, ya hello flawless fondöten + sabitleyici pudra ya da nemlendirici + dior pudra. Hepsinden önce/sonra kullandığım ürün tarzı farklı, farklı şekillerde deneyip kendi cildiniz için en iyi sonuç vereni bulmak lazım.

Mac'den en sevdiğim rujum açık ara Craving. Özellikle sonbahara çok çok yakışan, yapısı ve kalıcılığı çok güzel bir ruj.

Diğeri ise yeni aldığım ve alırken aklımda 'kullanabilir miyim?' soruları olan Too Faced - Divine Wine. Koyu rujları beğenmekle birlikte kendime pek yakıştırmıyorum ama bunu sevdim denilebilir. Koyu olarak 1 kere kullandım aslında, diğer zamanlarda dudağıma hafifçe sürüp dağıtıyorum, aşağıdaki gibi oluyor! Çok kremsi bir ruj olduğu için rahatlıkla dağıtabiliyorsunuz. Daha fazla konuşmayıp yorumları yazısına saklayacağım!

2 tane allık favorim vardı,

1. Nars Soulshine palet. Yazısı.

2. Clarins alışverişimde verilen hediyelerden biri bu minicik paletti. Ve hiç kullanmamış, alıp çekmeceme koymuştum. Bir deneyeyim dedim ve allığa BAYILDIM. 05 numara, Rose Wood. Muhteşem! Özellikle sonbahar için. Bloglara bakındım ama hiç düzgün swatch bulamadım, yazısını yazacağım kesinlikle.

Bu paletten tek kullandığım allık değildi, üstteki farı da sıklıkla kullandım. 16 - Pink Frost. Tüm göz kapağına sürüp üzerine eyeliner geçmeyi çok sevdim! Son zamanlar eyelinerlarla aram iyi.

Bu ay çok severek kullandığım farlardan bir diğeri Urban Decay - Naked 2 paletten 'Busted' rengiydi. Aldığımda açık renklere o kadar yoğunlaşmıştım ki bu rengin güzelliğini bir süre farkedemedim. Sizin de pek kullanmışlığınız yoksa mutlaka deneyin! Koyu ama tüm göz kapatığınıza sürdüğünüzde bile muhteşem duruyor, tonu, ışıltıları harika.

Bu ay en hoşuma giden göz makyajlarından biri buydu, benim tarzıma göre daha koyu, daha belirgin. Burada Busted var mesela.

Bu ay biraz alerjiyle başım dertteydi. Gözüm hassas, önce kaşıntı - ardından göz altında şişkinlik şeklinde bir sorunum oluyor zaman zaman. Özellikle böyle durumlarda göz altımı concealer tek başına kapatamıyor şişkinlik olduğundan -üst gifdeki gibi- ve correctora ihtiyaç duyuyorum. Kullandığım 2 ürünü şu yazıda bulabilirsiniz.

Göz kalemi favorilerim biliyorsunuz hep sabit oluyor, ama bu defa bir farklılık var. Kozmetik temizliği yaparken arkadaşımın hediye ettiği Avon kalemi buldum. Oldukça siyah, yumuşak sürümlü ve en önemlisi kalıcılığı iyi. Son zamanlarda bunu kullanıyorum, güzel bir ürün. Başka renklerine de bakacağım bir ara.

Yeni denemeye başladığım bazı ürünler var, bunlardan biri uzun zamandır merak ettiğim Maybelline - Fit Me kapatıcı. Duruşuyla ilgili emin olmadığım bir şeyler var hala ama sürülüşünü çok beğendim, ciltte çok güzel dağılıyor, yumuşacık!

Bir diğer kullanmaya başladığım ürün Advanced Night Repair'ın minik numunesi. Bitince düşüncelerimi buradan da paylaşacağım. ^^

Bu fotoğrafta 3 favorim birden var aslında. 1. Ristretto Bianco. Havaların soğumasıyla birlikte kahve aşkım ne yazık ki daha da artıyor, favorimse bu. Şekli yapamamışlar ama sonsuzluğumuz olmuş, o da güzel. 2. Yüzük. 3.Yanımdaki.

Yüzük annemin hediyesi ve parmağımdan tüm ay çıkarmadım denilebilir, çıkarmaya da niyetim yok gibi, çok sevdim. :) Hatta Nars allık yazısında aynı serinin küpesi de görünüyor.

Kalorifere takılan kedi yatağı! Havaların soğuyup kaloriferlerin yanmasıyla birlikte bu da kedinin favorisi olacak gibi. :-)

Son yazılarımı nerede yazdığımı görmek ister misiniz? Bloga yazarken her zaman keyif alıyorum ama burada fark var, evet. :-)

O zaman gelecek yazılardan bazıları şöyle,
Clarins - Rose Wood allık,
Clarins Pink Frost far ve eyeliner ile göz makyajı,
Too Faced - Divine Wine ruj
ve eğer isterseniz bazlar hakkında bir yazı da olabilir.
Bu yazılardan birinde görüşmek üzere.

Login to comment

Follow us on